Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ophef over gratis botox bij Santé-abonnement

Shownieuws

Santé heeft voor ophef gezorgd door een gratis botoxbehandeling te geven bij een abonnement. De Vereniging voor Plastische Chirurgie vindt het onacceptabel.

Het gezondheidsmagazine Santé heeft voor ophef gezorgd door een gratis botoxbehandeling weg te geven bij een jaarabonnement. Het blad werkt samen met Robert Schoemacher, in wiens kliniek de behandelingen plaatsvinden. De cosmetisch arts is deze maand gasthoofdredacteur van Santé.

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie is van mening dat het cadeau verboden moet worden. "Je moet nooit een medische behandeling koppelen aan een abonnement", zei een woordvoerder van de vereniging dinsdag in het Vara Radio 1-programma Radio Kassa. "Niet een patiënt zelf, maar een arts bepaalt of een ingreep nuttig of noodzakelijk is."

De vereniging is niet van plan om Schoemacher persoonlijk aan te spreken op zijn reclamestunt. De woordvoerder kondigt in het radioprogramma wel aan dat ze contact opneemt met de Inspectie voor de Gezondheidszorg over de kwestie.

Volgens hoofdredacteur José Bernaerts is de actie een doorslaand succes en kon het callcenter de abonnementsaanvragen bijna niet aan. "Er is maar één coverkreet net zo goed als 'gratis seks' en dat is 'gratis botox'", vertelde Bernaerts in de Volkskrant.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen