Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Servië wint Eurovisie Songfestival

Shownieuws

Servië heeft zaterdagavond in Helsinki de 52e editie van het Eurovisie Songfestival gewonnen. Marija Šerifović won het festival met 268 punten.

Marija Šerifović heeft zaterdagavond in Helsinki de 52e editie van het Eurovisie Songfestival gewonnen. De kleine Servische won met het dramatische nummer 'Molitva'. Zij overtuigde met dit nummer ook al in de halve finale die donderdag plaatsvond.

Servië won het festival met 268 punten. Daarmee liet het Oekraïne en Rusland achter zich, met respectievelijk 235 en 207 punten. De punten werden bepaald door de televisiekijkers in Europa. Zij konden hun stem uitbrengen door te bellen of sms'en.

Edsilia Rombley, die Nederland dit jaar vertegenwoordigde, viel donderdag al af tijdens de halve finale van het festival. Tien acts gingen wel door naar de finale, zij vertoonden zaterdag voor de tweede keer hun kunstje naast de veertien artiesten die direct waren geplaatst voor de finale.

Cornald Maas verzorgde zaterdag vanuit Helsinki het Nederlandse commentaar bij de uitzending van het songfestival. Hij werd bijgestaan door Paul de Leeuw, die vanuit zijn studio in Almere optrad als co-commentator.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen