Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Auto Dukes of Hazard brengt miljoenen op

Shownieuws

Een versie van de Dodge Charger uit Dukes of Hazzard, heeft via een internetveiling ruim zeven miljoen euro opgebracht. Acteur John Schneider verkocht de wagen.

(Novum/AP) - Een versie van de oranje Dodge Charger uit de serie Dukes of Hazzard, heeft via een internetveiling ruim zeven miljoen euro opgebracht. Acteur John Schneider, die in de televisieserie de blonde Bo Duke speelde, verkocht de wagen via eBay.

De kopie van The General Lee, zoals de wagen in Dukes of Hazzard heette, is in de serie nooit te zien geweest. Wel werd hij gebruikt voor de televisiefilm 'Dukes go to Hollywood' en is hij gesigneerd door alle levende castleden van de populaire show.

Als de 47-jarige acteur het geboden bedrag ook werkelijk krijgt, iets dat bij internetveilingen niet altijd zeker is, gaat de transactie de boeken in als de duurste in de geschiedenis van eBay. Schneider wil het geld gebruiken om een vervolg te maken op zijn film 'Collier & co', uit 2006.

Dukes of Hazzard was voor het eerst op televisie te zien tussen 1979 en 1985. Regelmatig worden herhalingen van de serie uitgezonden. In 2005 verscheen een gelijknamige verfilming van de serie, met rollen voor Jessica Simpson en Johnny Knoxville.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen