Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sophie Ellis-Bextor gelooft niet in diëten

Shownieuws

Over hoe zij haar figuur terugkreeg na de geboorte van haar zoontje, doet Sophie Ellis-Bextor niet mysterieus. "Ik heb gewoon keihard moeten werken", zegt ze.

Over hoe zij haar figuur terugkreeg na de geboorte van haar zoontje Sonny, doet Sophie Ellis-Bextor niet mysterieus. "Ik heb gewoon keihard moeten werken", vertelt de Britse zangeres aan Novum Nieuws. "Drie tot vier keer per week stond ik te zweten in de sportschool, want ik geloof niet in diëten."

Voor tweeënhalf jaar verdween de 28-jarige popartieste van het podium. "Ik ben getrouwd, kreeg een kind en heb een nieuw album opgenomen", vat ze haar bezigheden samen. Als kroon op haar nieuwe leven liet ze op haar rechterbovenarm een groot hart tatoeëren, met daarin het woord 'family'. "Familie is een heel ambigue woord", legt ze uit. "Het slaat op mijn man en kind, maar ook op mijn vrienden en alle mensen om me heen die ik als familie beschouw."

Dat in interviews vaak wordt gevraagd naar haar voorliefde voor kleding, schoenen en make-up, stoort Bextor niet. "Ik werk nu eenmaal in de entertainmentindustrie, en daar gaat het vaak over oppervlakkige dingen." In haar muziek, die wordt omschreven als een mengeling van pop, dance en electro, probeert ze echter de grenzen op te zoeken. "Ik hou van melancholische pop", vertelt de kleine zangeres, die hits scoorde met nummers als 'Take me home' en 'Murder on the dancefloor'.

Die melancholische kant is goed te hore op 'Catch you', de eerste single van haar nieuwste album 'Trip the light fantastic', dat op 18 mei verschijnt. "Ik wilde een donkerder geluid neerzetten", licht ze toe. De geboorte van haar baby was voor Bextor een inspiratie. "Als je ziet hoe snel je kindje verandert, besef je hoe vergankelijk alles is." Op het nummer 'Today the sun's on us' bezweert ze haar angst voor het noodlot. "Wees niet bang voor wat gaat komen", zingt ze, "want vandaag valt de zon op ons".

[Novum]

Gerelateerde Artikelen