Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kraak & Smaak krijgt Duiveltje voor beste dj

Shownieuws

Kraak & Smaak heeft zaterdag in de Melkweg een Duiveltje in ontvangst genomen. Het trio is door collega's uitgeroepen tot beste dj-formatie van Nederland.

Kraak & Smaak is uitgeroepen tot beste dj-formatie van Nederland. Mark Kneppers, Oscar de Jong en Wim Plug kregen zaterdagmiddag in de Melkweg in Amsterdam een Duiveltje uitgereikt. De Duiveltjes zijn de muziekprijzen van het Nationaal Popinstituut voor de beste Nederlandse popmuzikanten.

De Duiveltjes werden voor de vijfde keer uitgereikt. De prijswinnaars worden gekozen door collega-muzikanten. De prijzen werden zaterdag tijdens de Muzikantendag in de Melkweg uitgereikt door Koos van Dijk, die manager was van Herman Brood.

Andere winnaars van dit jaar zijn Jack Poels (Rowwen Hèze) als beste zanger, Dennis van Leeuwen (Kane) als beste gitarist, Hans Eijkenaar (Anouk en anderen) als beste drummer, Daan Schinkel (zZz) als beste toetsenist en Manuel Hugas (diverse bands) als beste bassist. Poptempel Paradiso in Amsterdam werd uitgeroepen tot beste podium van Nederland.

De Duiveltjes hebben hun naam te danken aan bluesgitarist Robert Johnson (1911-1938). De beeldjes zijn een verwijzing naar de legende rond de artiest die zijn ziel aan de duivel zou hebben verkocht en zo de beste gitarist ter wereld werd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen