Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paris Hilton moet de gevangenis in

Shownieuws

Paris Hilton is veroordeeld tot 45 dagen celstraf wegens rijden zonder geldig rijbewijs. Op 5 juni moet ze de gevangenis in.

(Novum/AP) - Paris Hilton moet haar bestaan als feestbeest voor anderhalve maand vaarwel zeggen. De rijke blondine werd vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf voor autorijden zonder geldig rijbewijs. De hotelerfgename moet op 5 juni voor 45 dagen de bak in, zo besloot een rechter in Los Angeles.

De 25-jarige socialite heeft een rijke geschiedenis van aanhoudingen door de wegpolitie. Een arrestatie in september, wegens roekeloos rijgedrag, leverde haar een proeftijd op van drie jaar en een boete van 1100 euro. Ook werd haar rijbewijs ingetrokken. In januari en februari werd ze opnieuw achter het stuur aangetroffen.

In de rechtbank zweerde Hilton niet te weten dat haar rijbewijs ongeldig was. Zij zei overtuigd te zijn geweest dat ze slechts de eerste dertig dagen van haar proeftijd niet achter het stuur mocht kruipen. De rechter vond haar verweer echter ongeloofwaardig.

Tijdens en na de rechtszitting was het vooral Kathy Hilton, de moeder van Paris, die van zich liet horen. Toen de openbare aanklager betoogde dat Hilton een gevangenisstraf verdient, moest zij hardop lachen. Toen de rechter uiteindelijk het vonnis uitsprak, riep ze luid 'mag ik je handtekening?' Aan verslaggevers buiten de rechtszaal liet ze duidelijk haar ontevredenheid blijken. "Dit is belachelijk en afschuwelijk, een verspilling van belastinggeld", zei ze.

De advocaat van Hilton, Howard Weitzman, zei in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter. Volgens hem was de straf 'onredelijk en ongepast'. "Ik denk dat ze zo hard is aangepakt omdat ze beroemd is", zei hij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen