Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bobby Brown klaagt Whitney Houston aan

Shownieuws

Bobby Brown heeft zijn ex-vrouw Whitney Houston aangeklaagd. Hij wil gedeelde voogdij over hun dochter. Hij eist ook alimentatie voor zichzelf en voor Bobbi.

Bobby Brown heeft zijn ex-vrouw Whitney Houston aangeklaagd. De zanger wil gedeelde voogdij over hun 14-jarige dochter Bobbi Kristina. Bovendien eist hij alimentatie voor zichzelf en voor Bobbi, meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

Vorige maand is de scheiding tussen de 43-jarige zangeres en Brown officieel uitgesproken. Houston kreeg daarbij de voogdij over haar dochter. De popster verklaarde destijds dat ze geen alimentatie nodig heeft van haar ex-man. Ze vertelde ook dat Bobbi niet op haar vader kan rekenen. "Hij is onbetrouwbaar", zei de zangeres. "Als hij zegt dat hij langskomt, komt hij soms opdagen, maar meestal blijft hij weg."

De 40-jarige zanger verklaart dat hij niet begreep hoe belangrijk het was om officieel te reageren op de echtscheidingsaanvraag van Houston. "Nadat Whitney en ik uit elkaar waren gegaan, had ik geen geld meer en was ik depressief", geeft hij als reden voor het uitblijven van een reactie. Omdat Brown geen tegenverzoek indiende, kon de echtscheidingsprocedure versneld in werking worden gesteld.

Via een nieuwe rechtszaak hoopt Brown de voorwaarden waarop de echtscheiding is uitgesproken aan te passen. Volgens Houston staat in de huwelijkse voorwaarden die werden opgesteld voordat het huwelijk werd gesloten dat Brown bij een eventuele scheiding geen aanspraak kon maken op alimentatie.

In oktober vroeg Whitney na een huwelijk van veertien jaar de scheiding aan op grond van 'onoverkomelijke geschillen'. De 'The Bodyguard'-actrice en Brown hadden een tumultueuze verhouding. De zanger, die hits scoorde met 'My prerogative' en 'Two can play that game', werd meermaals gearresteerd voor drugs- en alcoholgerelateerde zaken. Houston kampte ook met een drugsverslaving ten tijde van haar huwelijk. Zij kwam twee keer in een afkickkliniek terecht.

Op 15 juni buigt de rechter zich over de zaak.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen