Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul de Leeuw denkt voortdurend aan toekomst zoons

Shownieuws

Paul de Leeuw denkt vaak na over de toekomst van zijn zoons, die hij adopteerde met zijn man. "Ik wil hen de grootste kansen geven die we kunnen bedenken."

Paul de Leeuw denkt constant na over de toekomst van zijn zoons Kas (5) en Toby (4), die hij adopteerde met zijn echtgenoot Stephan Nugter. "Ik wil hen de grootste kansen geven die we kunnen bedenken", vertelt de 45-jarige presentator zaterdag in De Telegraaf.

De Leeuw geeft te kennen dat hij het fenomeen echtscheiding ook steeds minder goed begrijpt nu hij vader is. "Dat mag in mijn gevoel slechts in het uiterste geval", vertelt hij. "Mijn primaire reactie is dat je dat de kinderen niet kunt aandoen." Volgens de presentator is het voor hem en zijn partner makkelijker uitvoerbaar dan in een huwelijk tussen man en vrouw. "Ze komen bij ons niet uit onze buik, dat betekent dat de taken eerlijker verdeeld zijn", vertelt De Leeuw, die vorige maand door de koningin werd onderscheiden in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

De Leeuw presenteert Mooi! Weer De Leeuw en staat op de planken met het toneelstuk 'Aan het eind van de regenboog'. Toch maakt hij iedere ochtend de broodtrommeltjes van Kas en Toby klaar. "Zij hebben er niets mee te maken dat hun vader 's avonds laat terugkomt uit het theater, dus ik zit 's ochtends vroeg gewoon gezellig aan het ontbijt."

Op 3 november staat de komiek in het Gelredome, waar hij de hoofdartiest is tijdens de tweede Symphonica in Rosso. Vorig jaar was het evenement met Marco Borsato een groot succes en er is besloten om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Het concert, waarvan de voorverkoop zaterdagochtend begon, was binnen tien minuten uitverkocht.

"Marco is een van mijn gasten", vertelt De Leeuw. "Ik nodig alleen mensen uit die ik ook thuis zou ontvangen." Adje ontbreekt niet in het stadion in Arnhem, net als pianist Cor Bakker. De zanger en presentator is tevens van plan om met zomaar iemand uit het publiek een liedje te zingen. "Mijn echte special guest is het publiek."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen