Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Dochter Kim Basinger krijgt lijfwacht'

Shownieuws

Kim Basinger heeft een bodyguard ingehuurd voor dochter Ireland. Ze wordt lastiggevallen door de media sinds de bedreigende voicemail van vader Alec Baldwin.

Actrice Kim Basinger heeft een lijfwacht ingehuurd voor haar 11-jarige dochter Ireland. De beveiliging komt na de tirade die de vader van het meisje, acteur Alec Baldwin, vorige week achterliet op haar voicemail. Dat meldt persbureau Reuters.

In het bericht bedreigde hij zijn dochter en noemde hij haar onder meer 'een onbeschoft en hersenloos varkentje'. Basinger wil Ireland beschermen tegen de media-aandacht waarmee ze sindsdien wordt overspoeld.

De actrice leeft al jaren in onmin met Baldwin, van wie ze zes jaar geleden scheidde. De twee zijn nog altijd verwikkeld in een verwoede strijd om de voogdij over hun enige kind. De vete bereikte donderdag een hoogtepunt toen de voicemail van Baldwin verscheen op entertainmentwebsite TMZ.com. Vervolgens was hij over de hele wereld te horen.

Een dag later bood Balwijn op zijn website zijn excuses aan voor de uitval. Hij schreef tot wanhoop te zijn gedreven omdat hij vervreemdt van zijn kind. Ook hield hij zijn ex verantwoordelijk voor het lekken van het bericht. De advocaat van Basinger ontkende enige betrokkenheid van zijn cliënte. Wel zei hij dat Basinger hoopte dat dat Baldwin door het incident zou inzien hoe 'labiel en irrationeel' zijn gedrag is.

Volgens TMZ heeft de rechter naar aanleiding van de voicemail beslist dat Baldwin zijn dochter deze week niet mag zien. De advocaat van de filmster wilde niet zeggen of dat bericht op waarheid berust. Hij onderzoekt in hoeverre Basinger verantwoordelijk kan worden gehouden. Op 5 juni wordt de zaak voorgelegd aan de rechter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen