Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peer Mascini mag geen kaas verkopen

Shownieuws

Zuivelfabrikant Cono mag een reclamespotje waarin Peer Mascini Beemsterkaas aanprijst niet meer uitzenden. De rechter bepaalde dit in een kort geding.

Zuivelfabrikant Cono mag een reclamespotje waarin Peer Mascini Beemsterkaas aanprijst niet meer uitzenden. Dat heeft de rechter in Den Bosch vrijdag besloten in een kort geding dat door Cono's concurrent Campina was aangespannen. Het spotje zou misleidend zijn, omdat Mascini in het verleden reclame maakte voor Campina.

Dat bedrijf heeft geen auteursrecht over het format, oordeelde de rechter. Toch is het spotje verboden, omdat bij het publiek verwarring kan ontstaan. Mensen zouden kunnen denken dat Beemsterkaas een product van Campina is.

Met Campina maakte Mascini reclame voor het merk Melkunie. Hij maakte zich onsterfelijk met de woorden 'Ik heb nog zo gezegd: geen bommetje!', een vermaning aan het adres van een koe. De acteur speelde onder meer in de films 'Rent a friend' en 'Filmpje'. Vorig jaar was hij nog te zien in 'Het woeden der gehele wereld'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen