Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlands filmpubliek gaat voor komedies

Shownieuws

Het filmpubliek lijkt in de ban te zijn van droge humor. Net als vorige week staan de komedies 'Mr. Bean's holiday' en 'Wild hogs' boven aan de box office.

Het Nederlandse filmpubliek lijkt momenteel in de ban te zijn van droge humor. Net als vorige week staan de komedies 'Mr. Bean's holiday' en 'Wild hogs' op nummer één en twee van de box office.

'Mr. Bean's holiday', die een maand geleden in première ging, heeft in Nederland inmiddels meer dan drie miljoen euro opgebracht. 'Wild hogs', over een ontspoord groepje motorrijders, kwam vorige week binnen op de tweede plaats van de filmlijst.

De hoogste nieuwe binnenkomer is de apocalyptische science-fictionfilm 'Sunshine'. De film van Danny Boyle, de regisseur van de culthit 'Trainspotting', staat op de zesde plaats.

Ook in de hogere regionen van de Amerikaanse box office is weinig veranderd. De beklemmende thriller 'Disturbia', die in het totaal een kleine tien miljoen euro opbracht, staat net als vorige week op de eerste plaats. De rechtbankthriller 'Fracture' en de ijsdanskomedie 'Blades of glory' bekleden de tweede en derde plaats van de lijst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen