Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Plasterk betreurt uitschakeling Edsilia Rombley

Shownieuws

Minister Plasterk van Cultuur betreurt de uitschakeling van Edsilia Rombley op het Eurovisie Songfestival. Dat zei hij vrijdag na afloop van de ministerraad.

Minister van Cultuur Ronald Plasterk (PvdA) betreurt de uitschakeling van Edsilia Rombley in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dat zei hij vrijdag na afloop van de ministerraad. "Dit is altijd jammer."

Het nummer 'On top of the world' van de 29-jarige zangeres viel donderdag onvoldoende in de smaak om de finale van zaterdag in Helsinki te bereiken. Negen van de tien artiesten die de halve eindstrijd wel overleefden, komen uit Oost-Europese landen als Bulgarije, Servië, Georgië en Hongarije.

Plasterk, die de rechtstreekse tv-uitzending overigens niet had gezien, wilde de nieuwe EU-lidstaten er vrijdag niet van beschuldigen dat zij elkaar de hand boven het hoofd hebben gehouden. "Dat weet ik niet. Misschien zongen de andere landen wel heel goed."

Wel heeft de bewindsman een tip voor toekomstige Nederlandse inzendingen om de finale te bereiken. "Als je heel mooi blijft zingen, komt het op een gegeven moment goed."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen