Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Scissor Sister wil teenmassage van prostituee

Shownieuws

Bassist Babbydaddy van de New Yorkse band Scissor Sisters heeft een grote droom: hij wil zijn tenen laten masseren door vijf Amsterdamse prostituees.

Bassist Babbydaddy van de New Yorkse band Scissor Sisters heeft een grote droom: hij wil zijn tenen laten masseren door vijf Amsterdamse prostituees. "Als ik genoeg geld heb kan ik er natuurlijk ook tien huren, voor elke teen één", zegt de bassist zonder een spier te vertrekken. "Dat lijkt me heerlijk."

De Scissor Sisters staan bekend als een flamboyante en uitgesproken band. Zo heeft de naam niets te maken met knippende zusjes. Een Scissor Sister is zowel een koosnaam voor een lesbische vrouw als een seksueel standje voor lesbische vrouwen. "We vonden dat wel gaaf en dus hebben we die naam gestolen", zegt Babydaddy, die eigenlijk Scott Hoffman heet. "Het klinkt sterk en heftig."

De muziek van de band wordt vaak bestempeld als 'glamrock' en 'pop'. De bassist noemt het zelf liever rock'n roll. "Ik hou niet zo van de titel glamrock", legt hij uit. "Dat klinkt ouderwets. We gebruiken wel invloeden uit de jaren zeventig, maar we maken muziek van nu." Rock'n roll geeft de band volgens de Scissor Sister muzikaal heel veel vrijheid.

De Scissor Sisters beleefden in 2004 hun grote doorbraak, vooral in Groot-Brittannië, met het album 'Scissor Sisters'. Volgens de bassist was de plaat niet bewust gemaakt. "Het album was er ineens, nadat we veel in clubs hadden gespeeld. We waren toen gewoon een stel creatieve mensen die muziek maakten."

Na dat succes voelde de band grote druk om opnieuw een goed album op de markt te brengen. "Ineens moesten we gaan zitten en bewust een album schrijven", vertelt Babbydaddy. "We wilden niemand teleurstellen. Dat maakte het heel moeilijk, maar we hebben die spanning ook gebruikt om nieuwe muziek te schrijven." Vorig jaar kwam het tweede album 'Ta-dah' uit.

Ondanks het succes in Europa, krijgt de band thuis niet echt voeten aan de grond. "Amerika is een stuk conservatiever", meent de bassist. "Ik denk dat het publiek in bijvoorbeeld Engeland voelt dat we een eerlijke band zijn die staat voor wie ze zijn."

Dat is volgens Babydaddy ook de kracht van de Scissor Sisters, die veel homoseksuele fans hebben. "Ik denk niet dat we per se homomuziek maken, want in ons publiek staan heel veel verschillende mensen. Maar ik denk dat het homoseksuele publiek genoeg heeft van artiesten die in de kast blijven of zich schamen voor wie ze zijn. Wij hebben homo's in de band, en dat laten we gewoon zien."

Wie een feestje wil vieren met de excentrieke New Yorkse band, kan op 28 mei terecht op het Pinkpopfestival in Landgraaf en op 5 juli in het Amsterdamse Westerpark.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen