Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moeder mishandelde Chevy Chase

Shownieuws

Chevy Chase is in zijn jeugd mishandeld door zijn moeder en stiefvader. In 'I'm Chevy Chase...and you're not', vertelt de komiek dat hij doodsangsten uitstond.

Chevy Chase is in zijn jeugd stelselmatig mishandeld door zijn geesteszieke moeder en stiefvader. In 'I'm Chevy Chase...and you're not', vertelt de Amerikaanse komiek dat hij voortdurend doodsangsten uitstond toen hij nog bij zijn moeder en haar man woonde. Dat meldt de New York Post woensdag.

Auteur Rena Fruchter onthult in de biografie dat de moeder van Chase leed aan depressies en paniekaanvallen. Hierdoor kon het humeur van de concertpianiste als een blad aan een boom omslaan. Kleine Cornelius Crane Chase, zoals Chevy eigenlijk heet, zat door de buien van zijn moeder Cathalene urenlang opgesloten in een kast of werd 's nachts wakker gemaakt om geslagen te worden.

Soms moest de nu 63-jarige acteur dagenlange mishandelingen doorstaan. "Ze zei dan bijvoorbeeld tegen me dat ik komende week iedere dag om vijf uur tien zweepslagen op mijn benen zou krijgen", vertelt Chase. "Hoe kun je je eigen kind zo haten?" De mishandelingen door zijn stiefvader John grensden volgens de acteur aan marteling.

De moeder en stiefvader van Chase zijn inmiddels al jaren dood, maar de komiek heeft ze hun gedrag nooit vergeven. "Je zou denken dat een volwassen man het na al die jaren los kan laten, maar zelfs toen ik bij de kist van mijn moeder stond lukte me het niet om haar te vergeven."

Chevy Chase werd beroemd als presentator van de Amerikaanse show Saturday Night Live. Hij speelde in talloze films en televisieseries, waaronder de reeks 'National Lampoon'-films.

De biografie over het leven van Chevy Chase komt volgende maand uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen