Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Arnold Schwarzenegger in Pimp my Ride

Shownieuws

Arnold Schwarzenegger heeft zondag meegedaan aan Pimp my Ride, de show op MTV waarin auto's een volledige make-over krijgen. Zijn auto werd ecologisch gepimpt.

(Novum/AP) - Arnold Schwarzenegger heeft zondag meegedaan aan Pimp my Ride, de show op MTV waarin auto's een volledige make-over krijgen. De gouverneur van Californië verleende zijn medewerking in het kader van een speciale Earth Day-aflevering, waarin een duurzame wereld centraal staat. Zijn auto werd dan ook op ecologische wijze gepimpt.

De Chevrolet uit 1965 werd voorzien van een motor die rijdt op herbruikbare biodiesel. De uitstoot van de wagen is nu vijftig procent minder dan die van een auto die op gewone diesel rijdt. Biodiesel kan gemaakt worden van gerecyclede producten, zoals zonnebloemolie. "Wat ze in deze coole show doen, is hip voor het milieu", zei de oud-filmster.

Toen Schwarzenegger in 2003 gouverneur werd, kreeg hij veel kritiek te verduren omdat hij in de zeer milieuvervuilende Hummer reed. Inmiddels heeft hij twee van zijn vier Hummers de deur uit gedaan. De twee overgebleven bakken rijden nu op alternatieve brandstof, zegt hij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen