Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Politieke films winnen op Tribeca Film Festival

Shownieuws

Politiek getinte films wonnen donderdag de belangrijkste prijzen op het Tribeca Film Festival. 'Taxi to the dark side' won de prijs voor beste documentaire.

(Novum/AP) - Politiek getinte films gingen er donderdag vandoor met de belangrijkste prijzen op het Tribeca Film Festival in New York. 'Taxi to the dark side' won de prijs voor beste documentaire. De kritische film vertelt over martelingen van krijgsgevangenen in Afghanistan door Amerikaanse troepen.

In 'My father my lord' staat een orthodoxe rabbijn centraal, die worstelt met zijn geloof en zijn familieleven. De Israëlische productie won de prijs voor de beste speelfilm. Awards voor het beste scenario en beste acteur gingen naar de Tunesische film 'Making of', over een straatdanser die wordt geworven voor de jihad.

Het filmgala werd zes jaar geleden, net na de aanslagen van 11 september 2001, opgericht door Robert De Niro. Met het festival wilde de acteur de wijk Tribeca, gelegen in Manhattan, nieuw leven inblazen. De wijk had financieel zwaar te lijden onder het instorten van de Twin Towers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen