Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mensen helpen is roeping voor Natasja Froger

Shownieuws

Hart in Aktie is Natasja Froger op het lijf geschreven. "Iemand zei dat het een maatpak voor me is, en toen dacht ik: ja, zo voelt het", zegt de presentatrice.

Hart in Aktie is Natasja Froger op het lijf geschreven. Dat vindt de presentatrice van het SBS-programma niet alleen zelf, maar ook haar omgeving vindt dat ze perfect in het concept past. "Laatst zei iemand dat het een maatpak voor me is, en toen dacht ik: ja, dat is het. Zo voelt het", vertelt ze. "Het zijn lange dagen en het is soms heel heftig, maar ik ga fluitend naar mijn werk. Ik haal er heel veel voldoening uit. Ik ben heel erg blij dat ik het mag doen."

De vrouw van volkszanger René Froger nam vorig seizoen het presentatiestokje van het liefdadigheidsprogramma over van Wendy van Dijk. Ze vertelt dat ook haar kinderen meteen enthousiast waren toen ze voor de show werd gevraagd. "Ze hadden allemaal gelijk zoiets van: ja, dat is iets voor jou, dat moet je gaan doen. Het hoort bij je, zo zit je in elkaar, je vindt het leuk om andere mensen blij te maken."

Mensen willen helpen zit er al van jongs af aan in bij de 41-jarige blondine. "Ik was 10 toen ik mijn eerste vrijwilligersbaantje had. Ik reed in het plaatselijke tehuis mensen rond op mijn pony, omdat ik ergens gelezen had dat zwaar spastische mensen enorm ontspannen als ze op de rug van een paard zitten. Dus ik heb het altijd al wel gedaan. Ik ben altijd met goede doelen bezig geweest."

Dat ze nu het gezicht is van een populair programma, had ze van tevoren niet kunnen bedenken. Ze is zich bewust van het feit dat haar huwelijk met René daarvoor verantwoordelijk is. "Ik heb nooit de ambitie gehad om op televisie te komen, dus ik zou ook niet naar zoiets gesolliciteerd hebben. Het is dat mensen mij hebben benaderd, die mij kennen door René", vertelt ze. "Maar mensen helpen is altijd mijn roeping geweest. Ik had ook wel iets in die hoek gezocht als ik niet met René getrouwd was."

Ambitie om een ander programma te presenteren heeft Natasja dan ook niet. "Ik hoef geen spelletjesquiz te presenteren. Ik zou niet zo nodig op televisie moeten komen om maar op televisie te zijn. Ik ben nu gewoon heel veel goede doelen tegelijk aan het doen op televisie, zo zie ik het."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen