Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Keira Knightley bedroefd om speculaties anorexia

Shownieuws

Keira Knightley is zeer bedroefd om de aanhoudende geruchten dat zij aan de eetstoornis anorexia lijdt. "Mijn lichaamstype is gewoon natuurlijk dun", zegt ze.

Keira Knightley is zeer bedroefd om de aanhoudende geruchten dat zij aan de eetstoornis anorexia nervosa lijdt. "Mijn lichaamstype is gewoon natuurlijk dun, ik kan er niets aan doen", vertelt ze in het juninummer van de Britse glossy Elle.

De 22-jarige actrice zegt diep gekwetst te zijn sinds zij onlangs het middelpunt werd van een discussie over magere sterren. Vijf maanden geleden beschuldigde de moeder van een overleden anorexiapatiënt dunne vrouwen als Knightley van het promoten van een dun figuur. "Ik was er kapot van", stelt Knightley, wiens grootmoeder en overgrootmoeder aan de ziekte leden.

Geschokt door de media-aandacht, bezocht de filmster, die een Oscarnominatie kreeg voor haar rol in 'Pride and prejudice', een diëtist. "Hij zij dat iemand met mijn lichaamstype heel veel junkfood zou moeten eten en zou moeten stoppen met sporten, om aan te komen", vertelt ze. "Maar ik ga geen troep eten en heel ongezond leven om te zorgen dat mensen me met rust laten."

Knighley, die vanaf 24 mei te zien is in 'Pirates of the Carribean 3: At world's end', ziet de hype over haar gewicht als één van de redenen om het rustiger aan te doen. "Ik kan me heel goed voorstellen dat ik er over een jaar of vijf de brui aan geef. Zoals het nu is, kan ik geen kinderen krijgen", stelt ze over de massale media-aandacht die haar ten deel valt. "Sinds november heb ik niet meer gewerkt. Ik was er lichamelijk kapot van."

Een tocht door het Himalaya-gebergte hielp haar er weer bovenop. "Ik bracht tien dagen door op een plek waar niemand me kende", zegt ze. Ik heb dagenlang gewandeld en geslapen in kleine herbergjes, die nauwelijks elektriciteit en warm water hadden. Het was zo koud dat je met je kleren aan moest slapen, maar het was volkomen bevrijdend."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen