Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Indiase rechter in zaak Richard Gere overgeplaatst

Shownieuws

De Indiase rechter die een arrestatiebevel uitvaardigde voor Richard Gere is overgeplaatst. Gere had publiekelijk een Bollywood-actrice gekust.

(Novum/AP) - De Indiase rechter die een arrestatiebevel uitvaardigde voor Richard Gere is overgeplaatst naar een andere rechtbank. Dat meldt de krant The Times of India donderdag. Rechter Dinesh Gupta zou van de stad Jaipur, die 2,7 miljoen inwoners heeft, zijn overgeplaatst naar het provinciestadje Kishangarh, waar ongeveer 120 duizend mensen wonen.

Gupta verordende vorige week de arrestatie van de Amerikaanse Gere en de Indiase actrice Shilpa Shetty, nadat zij elkaar in het openbaar hadden omhelsd. Tijdens een bijeenkomst waarop zij aandacht vroegen voor aids, kuste Gere de Bollywood-actrice ook op haar wang. Het tonen van affectie in het openbaar is in India taboe. Op obsceen gedrag staat in het land maximaal drie maanden gevangenisstraf.

De foto's van de omhelzing van de filmsterren, die de voorpagina van vele landelijke kranten haalden, zorgden voor veel beroering in India. Er gingen zelfs woedende menigtes de straat op en afbeeldingen van Gere en Shetty werden in brand gestoken. Maar er was ook kritiek op het arrestatiebevel dat Gupta uitvaardigde. Het zou volgens meerdere gerenommeerde advocaten juridisch niet geldig zijn en India als land belachelijk maken.

Het is nog onduidelijk wat de overplaatsing van de rechter voor gevolgen heeft voor het arrestatiebevel. Gupta zelf wilde niet op zijn verhuizing reageren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen