Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Dr. Burke' in spotje voor homobeweging

Shownieuws

Isaiah Washington, Dr. Burke in Grey's Anatomy, speelt in een spotje tegen homodiscriminatie. Hij kwam zelf in opspraak omdat hij een collega een flikker noemde

(Novum/AP) - Isaiah Washington, beter bekend als Dr. Burke in de serie Grey's Anatomy, blijft strijden tegen de discriminatie van homoseksuelen. De Amerikaanse acteur, die eerder zelf in opspraak kwam omdat hij een collega een flikker noemde, is binnenkort te zien in een spotje van een organisatie die opkomt voor homoseksuelen.

De 43-jarige Washington kwam in de problemen nadat hij zijn collega T.R. Knight, die Dr. George O'Malley speelt in de ziekenhuisserie, uitschold op de set. Knight kwam kort na het incident uit de kast. Washington bood in januari publiekelijk zijn excuses aan voor het voorval en ontkende daarbij ten stelligste dat hij homofoob is. Om dit kracht bij te zetten zei hij toe de Gay, Lesbian and Straight Education Network (GLSEN) langere tijd te gaan helpen.

In het kader van deze belofte neemt de acteur nu een voorlichtingsspotje op voor de organisatie, die zich inzet voor een veilige omgeving op scholen voor leerlingen met verschillende seksuele voorkeuren. Het is nog niet bekend hoe deze reclame er uit gaat zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen