Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Japanners worden ziek van 'Babel'

Shownieuws

In Japan zijn vijftien mensen ziek geworden van het kijken naar de film 'Babel'. Flitsende discolichten in een scène zouden de boosdoener zijn.

(Novum/AP) - 'Babel' valt niet zo goed in Japan. De distributeur in het Aziatische land heeft woensdag advertenties in nationale kranten geplaatst om te waarschuwen voor de film, met Brad Pitt en Cate Blanchett. Kijkers zouden er ziek van kunnen worden.

Volgens een woordvoerder van Gaga Communications zijn er al meer dan vijftien mensen ziek geworden van de film sinds hij in de Japanse bioscopen draait. Omdat de productie, die afgelopen zaterdag in première ging, 'stimulerende effecten bevat waar kijkers misselijk van kunnen worden'.

Het zou gaan om een moment in de film waarin Chieko, het karakter dat gespeeld wordt door de Japanse actrice Rinko Kikuchi, naar een nachtclub gaat. Van de flitsende discolichten in deze scène zouden de Japanners onwel zijn geworden.

In de veertig andere landen waar de film ook verschenen is, zijn voor zover bekend geen klachten binnengekomen over de bewuste scène. Het lijkt alsof er in Japan een hoge gevoeligheid bestaat voor flitsende beelden. Toen er in 1997 een uitzending van de tekenfilmserie 'Pokemon' werd uitgezonden met daarin flitsende lichten, werden er honderden gevallen van zieke kinderen gemeld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen