Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ruzie magazines over foto's Zeta-Jones beslecht

Shownieuws

De ruzie tussen de Britse tijdschriften OK! en Hello! is beslist in het voordeel van OK! Dat blad had een exclusieve deal met het paar Zeta-Jones en Douglas.

(Novum/AP) - De hoog opgelopen ruzie tussen de Britse tijdschriften OK! en Hello! is door een rechter beslist in het voordeel van OK! Dat magazine klaagde zes jaar geleden concurrent Hello! aan nadat in dat blad stiekem genomen foto's van de bruiloft van Catherine Zeta-Jones en Michael Douglas waren gepubliceerd.

Het glamourstel had de rechten op de bruidsfoto's voor 1,4 miljoen euro aan OK! verkocht. Hello! verpestte die exclusieve deal door op dezelfde dag paparazzifoto's te publiceren van Douglas en Zeta-Jones.

OK! stelde dat Hello! een afspraak tussen het tijdschrift en het bruidspaar had geschonden en eiste schadevergoeding. Bovendien stelde OK! dat de glossy minder goed werd verkocht doordat Hello! op hetzelfde moment foto's van de bruiloft had. Daarvoor wilde OK! schadeloos worden gesteld.

Drie jaar geleden besliste een rechter al eens in het voordeel van OK!. Hello! moest zijn rivaal 2,8 miljoen euro schadevergoeding betalen, maar ging tegen dat vonnis in hoger beroep. Het magazine stelde dat het in de tijdschriftenwereld regelmatig voorkomt dat rivalen elkaar beconcurreren door over en weer scoops te verpesten. Twee jaar later stelde een hogere rechter Hello! in het gelijk. OK! moest de eerder toegekende schadevergoeding daarop terugbetalen.

Ook deze uitspraak is nu door de rechter vernietigd. Hello! moet alsnog de 2,8 miljoen euro schadevergoeding aan OK! betalen. De rechter vindt niet dat OK! voldoende heeft aangetoond dat de verkoop van de glossy te lijden heeft gehad onder de reportage van Hello! Daarom moeten de tijdschriften de juridische kosten die in zes jaar tijd zijn gemaakt delen. Dit bedrag loopt naar alle waarschijnlijkheid in de miljoenen.

Catherine Zeta-Jones en Michael Douglas waren al sinds de eerste uitspraak geen partij meer in de zaak. Hello! moest Zeta-Jones 21 duizend euro schadevergoeding betalen, nadat de filmster in de rechtszaal vertelde zich vernederd te voelen door de foto's die Hello! van haar had afgedrukt. Op de kiekjes is te zien hoe de donkerharige schone een stuk bruidstaart in haar mond propt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen