Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kips kan ei niet kwijt op album

Shownieuws

Sharon Kips kon niet helemaal haar ei kwijt op het debuutalbum 'Tien'. Volgens de X Factor-winnares komt dat door tijdgebrek voor het maken van de cd.

Sharon Kips kon haar ei niet helemaal kwijt op het debuutalbum 'Tien'. Volgens de X Factor-winnares komt dat door tijdgebrek voor het maken van de cd. "Nieuwe nummers hebben veel tijd nodig en die was er niet", vertelt ze. Op het album staan allerlei covers, wat niet betekent dat het geen 'Sharon' is volgens Kips. "Het is geen karaoke-album", lacht ze. "Ik heb aan de nummers wel mijn eigen draai gegeven."

Ze heeft de titel 'Tien' om verschillende redenen gekozen. "Het is ergens een knipoog naar X Factor", legt Kips uit. "Ik stond met tien finalisten in de finale, het nummer staat symbool voor mij. Ik ben bijvoorbeeld ook op mijn tiende begonnen met zingen." Ook staat de X in het programma symbool voor het cijfer tien.

Verder vertelt Kips niet bang te zijn een eendagsvlieg te worden. Ze heeft alle vertrouwen in een succesvolle muziekcarrière. "Ik blijf gewoon mezelf en ik heb een goed team achter me staan." Ook al wordt het debuutalbum eind deze maand pas gelanceerd, stiekem droomt Kips al over haar volgende cd. "Op het tweede album kan ik helemaal mijn eigen ding doen, dat wordt pas echt een Sharon-album."

De 23-jarige zangeres won in februari de talentenjacht X Factor. Haar eerste single 'Heartbreak away' haalde de nummer 1-postie in de Nederlandse Top 40. De tweede single 'Heaven knows' komt 14 mei uit. Het album volgt op 28 mei. Kips is 9 juni te zien op de EO-jongerendag in het Gelredome in Arnhem. Ook staat ze op 18 mei in het voorprogramma van Beyoncé, dat in de Rotterdamse Ahoy plaatsvindt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen