Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jacqueline treedt graag op de voorgrond bij Krezip

Shownieuws

Jacqueline Govaert heeft graag dat alle ogen op haar gericht zijn. "Ik ben het gezicht van de band, dus ik weet niet beter", vertelt de zangeres van Krezip.

Jacqueline Govaert heeft graag dat alle ogen op haar gericht zijn. "Ik ben altijd al het gezicht van de band geweest, dus ik weet niet beter", vertelt de leadzangeres van Krezip aan Novum Nieuws. "Als we een keer een interview met z'n allen hebben, probeer ik toch altijd het antwoord te geven", bekent ze. "Ik ben iets te irritant om op de achtergrond te blijven, denk ik."

Maandag verschijnt 'Plug it in', de nieuwe cd van de band. "Het album is echt onwijs vet geworden", vindt de 25-jarige Jacqueline. "De plaat heeft een heel andere sound gekregen dan de eerste drie platen." De blondine omschrijft deze als een 'disco-, punky- en new wave-achtige sound'.

Govaert schreef de meeste nummers samen met gitarist Jan Peter Hoekstra. Ze hadden voor het album de keuze uit dertig nummers. "We hebben gewoon de beste elf nummers uitgekozen", vertelt de zangeres. "Af en toe gingen daar wel wat heftige discussies aan vooraf, maar het is nooit tot ruzie gekomen." Haar favoriete nummer is 'You're wrong'. "Dat nummer blijf ik leuk vinden om te zingen."

De zangeres is nooit bang geweest dat fans het nieuwe geluid van de band niet zouden accepteren. "Nee, daar ben je niet mee bezig als je werkt aan de plaat." Ze is wel opgelucht dat de eerste reacties op de single heel lovend waren. "Ik hoorde iemand zeggen dat ze de nieuwe single 'shit' vond", bekent de zangeres. "Daar begrijp ik dan helemaal niets van, omdat ik zo vol ben van de nieuwe nummers en ervan uitga dat iedereen er hetzelfde over denkt."

Krezip heeft veel contact met de fans. "Sommige fans komen al jaren trouw naar bijna al onze concerten. Als je die mensen dan opeens niet in de zaal ziet, vraag je je echt af wat er aan de hand is."

Het contact met de fans is gemakkelijker geworden door de komst van de internetgemeenschappen Hyves en MySpace, waarop de band ook actief is. Jacqueline vindt het leuk om op deze moderne manier te communiceren met haar fans. "De drempel is een stuk lager dan op onze officiële website. Het is zo gemakkelijk om er even iets op te zetten", verklaart ze. "Ik heb nu ook braaf ingevuld dat ik een persdag heb in Haarlem", lacht ze. "Ik vind Hyven leuk en ik word ook heel blij van het accepteren van nieuwe vrienden. Onze drummer houdt zich meer met MySpace bezig."

De band vierde onlangs zijn tienjarig jubileum. Na al die tijd is alles nog koek en ei bij de huidige bandleden van Krezip. "Ja, we zijn heel hecht. Vooral Annelies, Anne en ik zijn erg close", zegt Jacqueline. "We wonen alle drie in Haarlem en we zijn eigenlijk helemaal vergroeid. Ik weet niet beter dan dat die twee altijd bij me in de buurt zijn."

Bram van den Berg en Jan Peter Hoekstra zitten niet sinds het begin bij de band. Zij vervingen een aantal jaar geleden Thomas Holthuis en Thijs Romeijn. De bandleden hebben af en toe nog contact met Thijs. "Hij heeft net een kindje gekregen en is heel gelukkig", vertelt Jacqueline. "Oud-gitarist Thomas is naar Berlijn verhuisd en we hebben hem helaas nooit meer gesproken." Thomas verliet de band met ruzie, die volgens Jacqueline wel over is. "Hopelijk komen we elkaar ooit nog eens tegen."

De eerste single van de cd is 'Plug it in and turn me on'. Het nummer staat deze week op de achtste plaats van de Mega Top 50.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen