Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Edsilia teleurgesteld, maar heeft geen spijt

Shownieuws

Edsilia Rombley liet vrijdag na afloop van het Songfestival weten dat zij teleurgesteld was over het resultaat, maar geen spijt heeft van haar deelname.

Edsilia Rombley is teleurgesteld over het resultaat, maar heeft absoluut geen spijt van haar tweede deelname aan het Eurovisie Songfestival. "We zijn teleurgesteld, maar we hebben een fantastische performance neergezet en we hebben alles gegeven", zei de 29-jarige zangeres na de halve finale van het liedjesfestijn in Helsinki. "Aan ons heeft het niet gelegen."

Rombley wist de finale van het Songfestival niet te bereiken. "Tja, geen 'on top of the world'", zegt ze in een verwijzing naar de titel van haar liedje. "Maar zo voel ik me wel hoor", lacht ze. "Wij hebben er echt alles aan gedaan."

De Oost-Europese landen voeren al jarenlang de boventoon op het jaarlijkse liedjesfestijn. Geen enkele West-Europese favoriet, zoals Zwitserland, Andorra, of Denemarken, ging door naar de finale. Zaterdag strijden negen Oost-Europese landen en Turkije om de winst met de veertien landen die direct voor de eindstrijd waren geplaatst.

Volgens Edsilia waren ook andere deelnemers verrast door de uitslag. "Niemand kon geloven dat geen enkel westers land door was naar de finale", vertelt ze. "Ik vond dat ik in de finale had moeten staan."

Edsilia zegt positief en zonder vooroordelen in het Eurovisie Songfestival te zijn gestapt. "Ik zou kwaad geweest zijn als er meer goede, westerse acts in de finale zouden staan en ik het had gemist. Als ik nu het rijtje finalisten zie, kan ik eigenlijk alleen maar lachen."

Haar echtgenoot Tjeerd Oosterhuis vult aan dat zijn vrouw nog nooit zo goed heeft gezongen als donderdagavond. "We hebben met haar echt een wereldster en ik wil dat wel gezegd hebben."

Over de puntentelling is de 29-jarige donkere diva duidelijk: die moet anders. Wat haar betreft voert de EBU, die het festival jaarlijks organiseert, vanaf volgend jaar een vakjury in. Daarnaast zouden mensen moeten kunnen blijven stemmen via de telefoon. Volgens Edsilia worden de liedjes dan meer op hun waarde beoordeeld. Voor een derde keer deelnemen aan het liedjesfestijn ziet ze niet zitten.

De Amsterdamse zangeres, die negen jaar geleden vierde werd met het lied 'Hemel en aarde', is blij dat ze Europa met 'On top of the world' weer heeft heeft laten zien wie ze is. Naar eigen zeggen heeft ze ook leuke contacten overgehouden aan de afgelopen week in Helsinki.

De halve finale van het Eurovisie Songfestival trok donderdag in Nederland ruim 1,6 miljoen tv-kijkers. Zaterdag is de finale eveneens rechtstreeks op televisie te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen