Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah Winfrey is meest gulle gever

Shownieuws

Oprah Winfrey staat bovenaan de lijst met beroemdheden die in 2006 geld hebben gegeven aan goede doelen. Ze doneerde $43 miljoen.

Oprah Winfrey is de ster met het grootste hart. De talkshowkoningin staat bovenaan een lijst met beroemdheden die het afgelopen jaar geld hebben gedoneerd aan goede doelen. De top 30 wordt elk jaar opgesteld door The Giving Back Fund, een organisatie die mensen aanspoort tot donaties en hen daarbij adviseert.

Oprah gaf het afgelopen jaar ruim 43 miljoen euro uit aan onder meer haar Leadership Academy, een meisjesschool in Zuid-Afrika en haar Angels Network. Modeontwerper Geoffrey Beene en acteur Jack Lord lieten beiden postuum geldbedragen van rond de 30 miljoen euro na aan goede doelen, en belanden daarmee respectievelijk op de tweede en de derde plaats van de lijst. Andere beroemdheden die hun geld afgelopen jaar niet in hun zak lieten, waren onder anderen Barbra Streisand (4), Angelina Jolie en Brad Pitt (11), Nicolas Cage (12), Paul McCartney (14) en Gloria Estefan (30).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen