Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geesteskind Guusje Nederhorst wordt animatieserie

Shownieuws

De hondjes Woezel en Pip krijgen een eigen animatieserie. Verschillende omroepen zijn geïnteresseerd in het geesteskind van de overleden Guusje Nederhorst.

De hondjes Woezel en Pip krijgen een eigen animatieserie op televisie. Verschillende omroepen zijn geïnteresseerd in het geesteskind van de drie jaar geleden overleden actrice Guusje Nederhorst. Welke omroep de serie gaat uitzenden is nog niet bekend. Producent AT Productions let er bij de gesprekken met de omroepen vooral op of het tijdstip van uitzending geschikt is voor peuters.

Naast de tv-serie staat ook een derde boekje met verhalen over de twee honden op stapel. Bij dat boekje, dat later dit jaar verschijnt, wordt ook een cd geleverd. Daarop staan liedjes die gezongen worden door een aantal bekende Nederlanders. Het tweede boekje, dat vorig jaar verscheen, werd ingesproken door vriendin en oud-collega Babette van Veen. Hiervan zijn er inmiddels 35 duizend verkocht. Van het eerste boekje, dat 2004 verscheen, gingen 125 duizend exemplaren over de toonbank.

Dinand Woesthoff, weduwnaar van Guusje, is blij dat de droom van zijn vrouw is uitgekomen."Haar doel was dat kinderen kennismaakten met haar droom en dat gebeurt nu", legt hij uit in een interview met het blad 'Muziek en Beeld'. "Onze wens was dat het voorleesboekje van Guusje in elk geval één keer gedrukt zou worden. Dat het zo'n vlucht heeft genomen en het feit dat ook het publiek vertederd wordt door Woezel en Pip, is natuurlijk heel erg kicken."

Volgens Woesthoff is er zelfs belangstelling vanuit het buitenland en is er nog genoeg materiaal voor meer verhalen van de twee hondjes. "Haar computer zat nog vol met flarden van verhalen en ideeën", vertelt hij. "Daarop baseren we al het nieuwe materiaal."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen