Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Edsilia Rombley niet in finale Songfestival

Shownieuws

Edsilia Rombley gaat niet door naar de finale van het 52e Eurovisie Songfestival. Ze bleek onvoldoende in de smaak te vallen met haar lied 'On top of the world'

Edsilia Rombley gaat niet door naar de finale van het 52e Eurovisie Songfestival. De Nederlandse zangeres bleek donderdagavond tijdens een tweeënhalf uur durende live-uitzending onvoldoende in de smaak te vallen. Televisiekijkers konden hun stem uitbrengen door te bellen of te sms'en.

Edsilia kwam als tiende act met haar vier danseressen en één danser het podium op. Zij zongen het nummer 'On top of the world'. De 29-jarige zangeres zong, gekleed in een oranje jurk met gouden biezen en glitters, haar lied zuiver en vol overtuiging maar het mocht niet baten.

Wel naar de finale zaterdag in Helsinki gaan: Bulgarije, Servië, Macedonië, Hongarije, Slovenië, Turkije, Letland, Moldavie, Wit-Rusland en Georgië. De laatste twee landen maken zaterdag hun debuut in de finale van het Eurovisie Songfestival. Veertien andere landen zijn direct geplaatst voor de eindstrijd.

De uitzending zaterdag start om 21.00 uur en duurt tot een kwartier na middernacht. Cornald Maas verzorgt het commentaar en krijgt versterking van Paul de Leeuw, die vanuit 'zijn' Mooi! Weer de Leeuw-studio in Almere optreedt als co-commentator. Paul geeft tijdens de finale ook de punten namens Nederland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen