Kies je favoriete radiostation

Dossiers

American Idol krijgt vervolg

Shownieuws

Het Amerikaanse programma American Idol krijgt een vervolg. De bedenker van de talentenjacht, Simon Fuller, is nu druk bezig met een spin-off van het programma.

Het Amerikaanse programma American Idol krijgt een vervolg. De bedenker van de talentenjacht, Simon Fuller, is druk bezig met een spin-off van het programma. Het team is nog op zoek naar een nieuwe band. De werktitel van het programma luidt 'The search for the next great American band'. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Reuters.

Het format voor het programma blijft gelijk aan die van American Idol. Eerst mogen bands auditie komen doen. Het aantal deelnemers wordt dan teruggebracht tot tien finalisten, die in de liveshows hun muziek ten gehore brengen. Het publiek beslist wie de winnaar wordt door middel van sms en telefoon. De hoofdprijs is wederom een platencontract.

Het idee voor een zoektocht naar een nieuwe band is niet nieuw. Eerder waren Amerikaanse programma's als Popstars en Making the band al op zoek naar een nieuwe groep. 'The search for the next great American band' volgt waarschijnlijk American Idol op in de Verenigde Staten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen