Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rectificatie na rechtszaak Breukhovens

Shownieuws

Witheet heeft Connie Breukhoven nooit vals willen beschuldigen van een prostitutieverleden. Dat stelt de redactie in een rectificatie op de website.

Witheet.com heeft een rectificatie geplaatst naar aanleiding van het kort geding dat Connie en Hans Breukhoven aanspanden tegen de website. Naast Witheet werd ook Zijonline.nl aangeklaagd in de rechtszaak, die woensdag diende. Beide websites plaatsten vorige week een artikel waarin gesuggereerd werd dat Connie Breukhoven in het verleden als prostituee heeft gewerkt.

De redactie van Witheet stelt in de correctie dat het haar er niet om te doen is Connie te beschuldigen. Zij zou met het bewuste artikel aan de lezer willen tonen dat de site verantwoord omgaat met vertrouwelijke informatie. De site zegt documenten in bezit te hebben die erop lijken te duiden dat Connie in het verleden geregistreerd stond bij de Haagse zedenpolitie. De site zou de documenten echter eerst op echtheid willen checken voor er iets mee te doen.

Het zou nooit de bedoeling van Witheet zijn geweest om Connie Breukhoven vals te beschuldigen. "Geenszins is het onze bedoeling geweest, zonder keihard bewijs, haar een bepaald verleden in de schoenen te duwen", stelt de redactie. "Inmiddels hebben we persoonlijke excuses aan de familie Breukhoven gemaakt, ongeacht de uitspraak die nog moet komen."

Volgens Witheet is de zaak uit de hand gelopen omdat Zijonline het bericht over La Breukhoven deels heeft overgenomen en dat 'geheel naar eigen hand heeft gezet'. Het artikel zou hiermee uit zijn verband zijn getrokken. Leo van Rooijen van Zijonline schoof woensdag tegenover RTL Boulevard de schuld af op Witheet. "Wij hebben slechts gepubliceerd wat er op hun site stond." Witheet claimt echter dat het niet heeft gevraagd om de publicatie door Zijonline en daarom ook niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor wat er op die website is geschreven over het verleden van Connie.

De uitspraak in het kort geding volgt woensdag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen