Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Miljoenenbod op auto Dukes of Hazzard blijkt grap

Shownieuws

De bieder op de auto uit de serie The Dukes of Hazzard is spoorloos verdwenen. De auto werd voor meer dan zeven miljoen euro geveild op veilingsite eBay.

(Novum/AP) - De bieder op de auto uit de serie The Dukes of Hazzard is spoorloos verdwenen. De auto werd voor meer dan zeven miljoen euro geveild op veilingsite eBay. De koper heeft na het winnende bod niets meer van zich laten horen. "We dachten: iemand die zo'n hoog bedrag biedt, zal er wel het geld voor hebben", zegt de beheerder van de items uit de serie, Allen Stockman.

De eigenaar van de Amerikaanse Dodge uit 1969, acteur John Schneider, is nu van plan de auto op een echte veiling te gaan verkopen. Schneider, die de rol van Bo Duke speelde in de serie, denkt erover om de valse bieder aan te klagen. Volgens eBay gaat dat echter nog lastig worden. De bieder is een aantal keer gebeld en er zijn e-mails verzonden, maar tot op heden is er niets van hem vernomen. Het enige wat de veilingsite kan doen is een rapport schrijven over de bieder en dat aan de gebruikers van de site doorgeven.

Het is niet de eerste keer dat er vals geboden wordt op items van eBay. In december werd een illustratie van de kunstenaar Andy Warhol geveild. De veiling begon met zeventig cent maar liep binnen na tien dagen op naar 115 duizend euro. Ook hier bleek het om een vals bod te gaan. Meer dan tachtig miljoen mensen hebben het laatste kwartaal actief gebruik gemaakt van de site, het merendeel probleemloos.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen