Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dode, opengereten Paris waarschuwt jongeren

Shownieuws

Een sculptuur van een dode en opengereten Paris moet jongeren waarschuwen voor overmatig alcoholgebruik. Het beeld is onderdeel van een voorlichtingscampagne.

(Novum/AP) - Een dode, opengereten Paris Hilton met een cocktailglas in de ene hand en een mobiele telefoon in de andere moet jongeren waarschuwen voor overmatig alcoholgebruik. De sculptuur van de hotelerfgename is onderdeel van een voorlichtingscampagne. De kunstenaar, Daniel Edwards, hoopt dat het lugubere beeld jongeren aan het denken zet. "Al wordt er maar één persoon mee gered, dan is dat fantastisch", zegt Edwards.

De kunstenaar, die ook verantwoordelijk is voor een beeld van Britney Spears die aan het bevallen is, begon in januari te werken aan het beeld van de blondine, toen zij was gearresteerd. Vanaf vrijdag is het kunstwerk te bewonderen in een galerie in New York. De woordvoerder van het 26-jarige feestbeest onthield zich van commentaar.

Paris werd vorige week veroordeeld tot 45 dagen cel in een vrouwengevangenis in Los Angeles. De socialite werd begin dit jaar tweemaal aangehouden achter het stuur, terwijl haar rijbewijs al in september was ingetrokken wegens roekeloos rijgedrag. Hilton verklaarde dat ze dacht dat ze alleen de eerste dertig dagen van haar proeftijd niet achter het stuur had mogen plaatsnemen. Haar woordvoerder zou haar daarover verkeerd hebben ingelicht. Via een hoger beroep en een gratieverzoek probeert Hilton onder de celstraf uit te komen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen