Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Star Sisters bij elkaar voor één concert

Shownieuws

The Star Sisters zijn weer even bij elkaar. De aanleiding voor de reünie is het opnieuw verschijnen van de single 'Stars on 45 proudly presents'.

Na de terugkeer van meidengroepen als Luv en de Dolly Dots hebben ook The Star Sisters besloten weer bij elkaar te komen. Patricia Paay, haar zus Yvonne Keeley en vriendin Ingrid Ferdinandus verzorgen op 6 mei een eenmalig optreden in het tv-programma 'Dancing with the stars'. Aanleiding is het opnieuw verschijnen van de single 'Stars on 45 proudly presents'. Het nummer stond 24 jaar geleden op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40.

De zusjes Paay riepen in een eerder interview dat ze nooit meer samen zouden optreden als The Star Sisters. Maar na de deelname van Patricia aan het tv-programma 'Dancing with the stars' in december begon het bij haar weer te kriebelen. "Ik had zo'n lekker gevoel na het dansen, ik voel me heerlijk en fit en kreeg er weer zin in", vertelt Patricia enthousiast. "En daarbij is het dit jaar precies twintig jaar geleden dat we uit elkaar gingen. Een mooie gelegenheid dus om weer bij elkaar te komen."

Zus Yvonne legt uit dat het echt gaat om een eenmalig optreden voor tv. "We gaan niet zoals de andere meidengroepen weer optreden of een concert geven", vertelt Yvonne. "Misschien dat we voor een heel bijzondere gelegenheid een uitzondering maken, maar in principe niet. Bovendien kan het ook niet, want we hebben allemaal een drukke baan en Patries woont in Engeland."

De meidengroep ontstond in 1983 toen de nu 58-jarige Patricia en 54-jarige Yvonne met hun moeder op televisie een hommage brachten aan de Andrews Sisters, een meidentrio uit de jaren veertig. Producer Jaap Eggermont kwam daarna met het plan om een medley van successen van de Andrews Sisters op cd te zetten. Moeder Paay werd vervangen door Sylvana van Veen. Na een ruzie, werd zij op haar beurt vervangen door Ingrid Ferdinandus. Zij bleef bij het trio tot de breuk in 1987.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen