Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Xzibit raakt rijbewijs kwijt in Nederland

Shownieuws

Xzibit is zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De Pimp My Ride-presentator reed in Nederland zestig kilometer tijdens de Gumball 3000-rally. Dat MTV op zijn website.

Xzibit is zondagnacht zijn rijbewijs kwijtgeraakt in Nederland. De Pimp My Ride-presentator reed in de buurt van Amsterdam 160 kilometer per uur, terwijl hij maar honderd kilometer per uur mocht. Dat meldt zijn werkgever MTV op zijn website.

De 33-jarige Amerikaanse rapper doet mee aan de Gumball 3000, een rally-evenement waarbij 120 luxe bolides dwars door Europa scheuren. Xzibit bestuurde een Lamborghini Gallardo. Het stuur is overgenomen door zijn bijrijder. Zes andere deelnemers raakten hun rijbewijs kwijt. Twee auto's werden in beslag genomen.

Naast Xzibit, die eigenlijk Alvin Nathaniel Joiner heet, doet autoliefhebber Jay Kay van de Britse band Jamiroquai mee aan de rally. De veejays Rickie en Wiqar van het Britse en het Pakistaanse MTV rijden namens de muziekzender naar Istanbul.

MTV bericht dat de Gumballers niet alleen in Amsterdam grote problemen met de autoriteiten hebben gehad. Volgens de site van de muziekzender zijn in Duitsland zeventig deelnemers aangehouden. De snelheidsduivels kregen allen een boete van 420 euro voor een illegale race op de Autobahn. Ook werden, net als in Nederland, enkele auto's en rijbewijzen ingevorderd. Bovendien mocht een vrachtvliegtuig met de bolides niet vertrekken naar Istanbul. Vanuit Istanbul zouden de deelnemers via Berlijn naar Londen rijden. De auto's zijn nu naar Athene gebracht, van waaruit de route wordt vervolgd.

De organisatie van Gumball 3000 meldt op haar website stellig dat de rally absoluut geen race is. Het wordt de deelnemers verboden met elkaar de strijd aan te gaan en ook mag er niet worden gewed op de uitslag van het evenement. Alle deelnemers hebben veertigduizend euro betaald om mee te doen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen