Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Laura Fygi heeft geen trek in realityshow

Shownieuws

Laura Fygi heeft geen behoefte aan een realityshow. "Ik heb geen behoefte aan mensen die in mijn koelkast snuffelen met een camera", vertelt de zangeres.

Laura Fygi heeft geen behoefte om haar privéleven te delen met het grote publiek. De zangeres, wier elfde album 'Rendez-vous' vorige week uitkwam, zou er niet aan moeten denken het onderwerp te zijn van een realityshow. "Ik heb geen behoefte aan mensen die in mijn koelkast snuffelen met een camera. Mijn privéleven heeft niets te maken met mijn muziek. Uit mijn koelkast wordt je niets wijzer", vertelt ze lachend aan Novum Nieuws.

Dat ze privé en werk het liefst gescheiden houdt, zou volgens Fygi wel eens de reden kunnen zijn dat ze in haar zestienjarige solocarrière nooit een grote hit heeft gescoord. "Nederlanders willen geen sterren. Ze hebben behoefte aan idolen die dicht bij hen staan", denkt ze. "Dat Frans Bauer populair is, begrijp ik bijvoorbeeld wel, want mensen zien hem als een heel gewone man. Misschien ben ik wel te afstandelijk."

Maar eigenlijk is de nu 51-jarige zangeres naar eigen zeggen een heel normale en toegankelijke vrouw. "Ik ben ontzettend doorsnee. Ik doe alles zelf. Ik ben ook nog gewoon moeder en huisvrouw. Ik heb geen geheimen en ik gun mensen ook echt een kop koffie. Maar niet bij mij aan de keukentafel, zoals bij Frans Bauer thuis. Ik wil ook rust."

Ondanks het uitblijven van grote hits is Fygi niet van plan iets aan zichzelf of haar muziek te veranderen. "Ik behoud liever hetzelfde niveau dan dat ik een piek beleef, maar daarna als een baksteen naar beneden donder. Iedereen wenst natuurlijk wereldsucces. Ik ook. Maar als je kijkt naar bijvoorbeeld Norah Jones, die van haar eerste cd's miljoenen exemplaren verkocht, maar van wie je nu niets meer van hoort, dan vind ik het goed zoals het bij mij gaat. De balans is oké zo. Ik heb ook een privéleven waar ik aan hecht."

Ondanks het uitblijven van grote hits heeft Fygi een internationale carrière opgebouwd waar menig artiest jaloers op zou zijn. Vooral in Azië wordt de zangeres als een superster behandeld. "Ze vliegen me zelfs in om twintig minuten op te treden. Belachelijk is dat." Maar de vrouw die bekend staat om haar zwoele stem geniet er volop van. "Ik doe het graag, het geeft een enorme kick. Het is heerlijk om daar zo in de watten te worden gelegd."

Dat ze over de grenzen populairder is dan in Nederland verbaast Fygi wel eens. "Ik snap niet zo goed hoe dat zit", verzucht ze. "Het lijkt wel alsof je hier alleen maar waardering krijgt met een grote hit. Maar ik ben toch een van de weinige Nederlandse artiesten die in het buitenland voet aan de grond hebben gekregen."

Maar eigenlijk is de zangeres wel gelukkig met hoe het nu gaat. "Ik heb wel dromen, maar ik jaag ze niet na. Ik probeer wel door te zetten, maar als het uiteindelijk niet lukt, dan is het zo. Als de balans maar goed is denk ik dan, en dat is die nu."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen