Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Natalie Portman in videoclip Paul McCartney

Shownieuws

Actrice Natalie Portman speelt in de videoclip van de eerste single van het nieuwe album van Paul McCartney, 'Memory almost full'. De plaat komt op 5 juni uit.

(Novum/AP) - Actrice Natalie Portman speelt in de videoclip van de eerste single van het nieuwe album van Paul McCartney, 'Memory almost full'. De clip van het nummer 'Dance tonight' wordt geregisseerd door de Fransman Michel Gondry, die beroemd is geworden met de muziekfilmpjes die hij maakte voor Björk, Daft Punk en The White Stripes. Portman speelde in films als 'Leon', 'Closer' en de 'Starwars'-reeks. Waar de clip over gaat, wil McCartney niet onthullen.

Op zijn nieuwe album, 'Memory almost full', blikt McCartney met nostalgie terug op zijn jeugd en zijn eerste optredens met The Beatles. "Het is een erg persoonlijk album, waarvan een groot deel een retrospectief is, gebaseerd op jeugdherinneringen en vervlogen zomers", zegt de 64-jarige muzikant. "Het is een levensechte plaat, die emotioneel is, maar ook rockt. Hoewel dat natuurlijk niet in een zin te vangen is."

Fans die hopen dat de ex-Beatle zijn gevoelens over de veelbesproken echtscheidingsprocedure met Heather Mills de vrije loop laat, horen mogelijk een poging tot verzoening in het nummer 'Gratitude'. Daarin zingt McCartney: 'I should stop loving you, think what you put me through, but I don't want to lock my heart away'.

'Memory almost full' komt op 1 juni uit. Het is het 21e studioalbum van McCartney en het eerste dat hij uitbrengt via Hear Music, het platenlabel van koffieketen Starbucks.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen