Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moss veroorzaakt massahysterie

Shownieuws

Kate Moss heeft voor massale gekte gezorgd in Londen. Modeliefhebbers stonden uren in de rij voor Topshop om een door haar ontworpen kledingstuk te bemachtigen.

Kate Moss heeft maandag voor massale gekte gezorgd in Oxford Street in Londen. Modeliefhebbers waren in grote getalen naar de Britse hoofdstad afgereisd om een kledingstuk te bemachtigen uit de collectie die het supermodel ontwierp voor Topshop. Dit melden verschillende Britse media.

De kledinglijn ging vanaf 20.00 in de verkoop en de eerste dames stonden al rond lunchtijd in de rij voor de winkel. Vlak voordat de eerste van de naar schatting zevenhonderd 'fashion victims' werden toegelaten tot Topshop, poseerde de 33-jarige Moss in een lange rode jurk uit haar eigen collectie. Ze veroorzaakte daarmee verkeersopstoppingen, omdat voorbijkomende automobilisten massaal op de rem trapten om een foto te maken van het topmodel.

Veiligheidsmensen hielden toezicht op de wachtende menigte. Alle modepopjes kregen een polsbandje met een nummer om, zodat niemand kon voordringen. Er werden tasjes uitgedeeld waarin snoepjes en flesjes mineraalwater zaten. Toen de deuren eindelijk opengingen mochten de dames in groepen van honderdvijftig maximaal twintig minuten op zoek naar hun favoriete items.

Om te voorkomen dat er een handel in Kate-kleding ontstaat op het internet, mochten de dames slechts vijf kledingstukken per persoon aanschaffen. Een woordvoerder van de kledinglijn meldt in de Britse krant The Sun dat er voorlopig genoeg voorraad van de ultra-trendy modelijn van Moss voorhanden is. Toch heeft dit niet kunnen voorkomen dat handelaars massaal kledingstukken met het Moss-label op veilingsite Ebay aanbieden.

Moss gaf geen interviews tijdens de première van haar kledinglijn. Volgens de Britse krant Daily Mail werden alleen door haar goedgekeurde fotografen toegelaten tot de kledingwinkel. In de VIP-ruimte vermaakte het supermodel zich onder anderen met haar vriendje Pete Doherty, Sadie Frost, model Lily Cole en Kelly Osbourne. Het eigenzinnige topmodel luisterde naar muziek van Babyshambles, de band van Doherty, en Primal Scream.

Vanaf dinsdag is de door Moss ontworpen collectie ook in andere winkels te koop, waaronder het Amerikaanse warenhuis Barneys. De vijftig kledingstukken kosten tussen de 18 euro voor een vestje en 220 euro voor een leren jas. Verder bestaat de collectie uit onder meer skinny jeans, afgeknipte korte spijkerbroekjes en bloemenjurkjes. Moss verdient met de deal met Topshop ruim vier miljoen euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen