Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sebastian Koch wilde niet verliefd worden op Carice

Shownieuws

Sebastian Koch wilde niet verliefd worden op Carice van Houten. Hij verzette zich tijdens het filmen van 'Zwartboek' tegen zijn gevoelens voor zijn collega.

(Novum/AP) - Sebastian Koch wilde helemaal niet verliefd worden op zijn huidige vriendin Carice van Houten. De Duitse acteur heeft zich tijdens de opnamen van 'Zwartboek' verzet tegen zijn gevoelens voor zijn tegenspeelster, maar het lukte hem uiteindelijk niet zijn verliefdheid te onderdrukken. "Ik houd er eigenlijk helemaal niet van", zegt hij in de Duitse Playboy. "Maar als je verliefd wordt, als het sterk genoeg is, dan is daar gewoon niets tegen te doen."

De 45-jarige acteur vertelt dat de 30-jarige Carice en hij hun verliefdheid uiteindelijk ten dienst hebben gesteld van de film. "Ik ben verder gegaan dan ooit", zegt hij over zijn spel in 'Zwartboek'. Koch speelt in de film van Paul Verhoeven een SS-officier die verliefd wordt op een joods meisje, dat gespeeld wordt door Van Houten, en zijn liefde met de dood moet bekopen.

Koch vertelt dat hij de rol van SS-officier Ludwig Müntze aanvankelijk niet wilde spelen omdat hij wel even genoeg had van rollen waarin hij een uniform moet dragen. De acteur speelde de laatste jaren onder anderen de nazi-architect Albert Speer en graaf Schenk von Stauffenberg, de Duitse kolonel die in 1944 een aanslag pleegde op Adolf Hitler. De inhoud van de rol in Zwartboek sprak hem echter zo aan, dat hij besloot toch mee te doen. "Zoveel taboes, dat beviel me", zegt hij.

Koch speelt ook de hoofdrol in 'Das leben der anderen', die dit jaar een Oscar kreeg voor de beste buitenlandse film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen