Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Edsilia is Nederlandse tekst nu al vergeten

Shownieuws

Edsilia moest dinsdag op een delegatiefeest haar optreden staken en opnieuw beginnen omdat zij de Nederlandse tekst was vergeten van haar Songfestivallied.

Het lijkt erop dat Edsilia Rombley de van oorsprong Nederlandse tekst van haar huidige Songfestivallied 'On top of the world' al heeft verbannen uit haar gedachten. Edsilia zong dinsdagavond in Helsinki op een gezamenlijk feest van de Engelse, Franse, Spaanse en Duitse delegaties. Halverwege het eerste couplet kapte ze haar lied 'Nooit meer zonder jou' echter af, omdat ze de tekst compleet was vergeten.

De 29-jarige zangeres verontschuldigde zich bij het aanwezige publiek. Ze draaide zich lachend om naar haar man Tjeerd Oosterhuis, die haar begeleidde op een elektrische piano, en liet hem het eerste couplet opnieuw inzetten. De tweede keer zong ze echter niet de Nederlandse versie, maar de Engele versie waarmee zij donderdag deelneemt aan de halve finale van het festival.

De zangeres, die in 1998 een vierde plaats op het Eurovisie Songfestival behaalde met het lied 'Hemel en aarde', was dinsdagmiddag te gast bij Robert Engels, de Nederlandse ambassadeur in Finland. Tijdens haar optreden op de ambassade riep Edsilia de aanwezige Finse Nederlanders op om Europa donderdag samen met haar een 'poepie te laten ruiken'.

De goedlachse zangeres treedt donderdagavond als tiende op tijdens de halve finale. Hierin neemt ze het op tegen 27 andere kandidaten. Tien acts mogen door naar de finale, die zaterdag plaatsvindt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen