Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prince geeft 21 shows in Londen

Shownieuws

Prince geeft komende zomer 21 shows in Londen. Het zullen de enige optredens zijn die de popster dit jaar in Europa geeft. De reeks begint op 1 augustus.

(Novum/AP) - Prince geeft komende zomer 21 shows in Londen. Het zullen de enige optredens zijn die de popster dit jaar in Europa geeft. Prince bereidt voor de concerten zo'n 150 nummers voor, waaronder een cover van het Beatles-nummer 'The long and winding road'. Hij wil zijn publiek elke avond andere nummers laten horen.

Kaartjes voor de optredens, die de Earth Tour zijn gedoopt, kosten 31,21 pond (ongeveer 46 euro). Met deze getallen verwijst de popster naar zijn laatste album '3121'. Fans die de concerten bezoeken, krijgen een exemplaar van de cd cadeau. De reeks concerten begint op 1 augustus.

"De laatste keer dat ik hier was, hebben veel mensen me niet gezien", verklaarde Prince het grote aantal concerten in de Britse hoofdstad dinsdag op een persconferentie. "We proberen het op deze manier betaalbaar te houden voor iedereen."

De tournee in Londen begint met zeven optredens in de O2 Arena, de voormalige Millennium Dome. De kaartverkoop start vrijdag.

De 48-jarige zanger zegt na de tournee in Londen dit jaar niet meer op te treden vanwege zijn nieuwe studie. Hij heeft al zijn tijd nodig voor de Bijbellessen die hij volgt als Jehova's getuige. Prince werd wereldberoemd met nummers als 'Purple rain', '1999' en 'Kiss'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen