Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rick van Velthuysen maakt feestplaat

Shownieuws

Radio 538-dj Rick van Velthuysen heeft een feestplaat gemaakt met Koert Walraven en Erik-Jan Rosendahl. De vocalen op 'Oh wat een feest' zijn van Dick Treesie.

Radio 538-dj Rick van Velthuysen heeft een feestplaat opgenomen met zijn sidekicks Koert Walraven en Erik-Jan Rosendahl. De vocalen op de single 'Oh wat een feest' zijn van feestzanger Dick Treesie. Het nummer van Treesie en De Drie Divo's komt met twaalf andere liedjes met dezelfde titel op het album 'Alle 13 goed' te staan.

Feestartiesten hebben de dagelijkse kreet uit de nachtshow MiddenInDeNachtRick bewerkt tot een nummer. Naast de versie van de 538-jock is er een song die is gemaakt door dj Maarten. Ook leveren de Gebroeders Ko een bijdrage aan het op stapel staande album.

De samenwerking met Dick Treesie is ontstaan tijdens één van de nachtelijke uitzendingen van de radioshow. De Amsterdamse zanger is daar naar eigen zeggen een graag geziene gast. Van Velthuysen en zijn medepresentatoren noemen de volkszanger gekscherend hun 'zingende huisnicht'. Dick vindt dit geen belediging, maar ziet de humor er wel van in. "Ik weet precies hoe ze het bedoelen", legt Treesie uit. "Ik heb er geen probleem mee. Het gaat erom wie het zegt en hoe het gezegd wordt."

De meezinger, die dinsdagochtend werd gelanceerd in de radioshow van Van Velthuysen, is een gezamenlijke productie van de vier, met hulp van dj Pim Pam Peter. De heren hebben grootste plannen met het lied. "We gaan een zomerse clip maken bij het nummer", vertelt Dick. "Mogelijk ergens op een strand waar we een gezellig feestje gaan bouwen."

Maar het is niet alleen lol en gezelligheid wat de klok slaat. De opbrengst van de single gaat naar de stichting Brooke Hospital for Animals. Deze organisatie zet zich in om de leefomstandigheden te verbeteren van werkpaarden en ezels in ontwikkelingslanden.

Vooralsnog is de feestsingle alleen verkrijgbaar als download via de website van Radio 538. Maar gezien de reacties van dinsdag denkt Treesie dat een officiële release in het verschiet ligt. "Het nummer is vannacht echt massaal gedownload en de reacties waren overweldigend positief", zegt Dick. "De onderhandelingen met een echt platenlabel zijn inmiddels aan de gang."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen