Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amy Winehouse en Snoop Dogg op North Sea Jazz

Shownieuws

Amy Winehouse en Snoop Dogg staan dit jaar op het North Sea Jazz Festival. Ook Al Green, Sly & The Family Stone en Elvis Costello doen het Rotterdamse Ahoy aan.

Amy Winehouse en Snoop Dogg zijn dit jaar te bewonderen op het North Sea Jazz Festival. Met grote namen als Al Green, Amos Lee, Sly & The Family Stone en Elvis Costello doen zij het Rotterdamse Ahoy aan. Dat maakte de festivalorganisatie dinsdag bekend. De 32e editie van het legendarische jazzfestival vindt plaats op 13, 14 en 15 juli.

Eerder werd bekend dat het muziekspektakel op 12 juli wordt geopend door Katie Melua. De 'artist in residence' is dit jaar Wynton Marsalis. Hij treedt op alle dagen van festival op, met een bezetting naar zijn keuze. Hij wordt meermaals begeleid door het Lincoln Jazz Orchestra, waarvan hij directeur is. Zijn broer Branford Marsalis was vorig jaar de speciale gast van North Sea Jazz.

Paul Anka, Steely Dan, The Roots en Buena Vista Social Club zijn andere grote namen die in Rotterdam hun opwachting maken. Nederland is op het festival vertegenwoordigd door gerenommeerde artiesten als Trijntje Oosterhuis, Hans en Candy Dulfer, Wende Snijders, Misha Mengelberg en Tineke Postma.

De kaartverkoop voor het driedaagse festival begint zaterdag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen