Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hallyday terug naar Frankrijk na winst Sarkozy

Shownieuws

Johnny Hallyday keert terug naar zijn vaderland Frankrijk nu Nicolas Sarkozy de presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Sarkozy wil de belastingen verlagen.

(Novum/AP) - Johnny Hallyday keert terug naar zijn vaderland Frankrijk nu Nicolas Sarkozy de presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Dat heeft zijn vrouw dinsdag gezegd in een radio-interview. De zanger verhuisde vorig jaar naar Zwitserland om de hoge belastingen in Frankrijk te ontlopen. De nieuwe president zou het belastingklimaat aantrekkelijker maken.

De 63-jarige muzikant, die wel het Franse equivalent van Elvis Presley wordt genoemd, sprak vorig jaar zijn steun uit voor Sarkozy. De nieuwe president is van plan het hoogste belastingspercentage te beperken tot vijftig procent.

Het is nog niet duidelijk wanneer Hallyday terugkeert naar Frankrijk. Ook is niet bekend of hij zijn poging doorzet om een Belgisch paspoort te krijgen. Vorig jaar diende hij een verzoek tot naturalisatie in. Begin maart werd bekend dat het zeker nog een halfjaar zou duren voordat hierover een beslissing wordt genomen. De zanger, die werd geboren als Jean-Philippe Smet, heeft Belgische wortels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen