Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oud-assistente Anna Wintour overleden

Shownieuws

Stijlicoon en voormalige assistente van Anna Wintour, Isabella Blow, is op 48-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van eierstokkanker.

(Novum/AP) - Stijlicoon en voormalige assistente van Anna Wintour, Isabella Blow, is op 48-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van eierstokkanker. Dat heeft haar man, Detmar Blow, bekendgemaakt. De ziekte werd in een laat stadium ontdekt. Blow stond bekend om het dragen van levensgrote hoeden en knalrode lippenstift. Ze was onder meer de ontdekker van ontwerper Alexander McQueen en lanceerde de modellencarrière van Sophie Dahl.

De Britse Blow werd in 1958 in Londen geboren. Op haar twintigste vertrok ze naar New York. Ze ontmoette in 1981 de redactrice van het modeblad Vogue, Anna Wintour, en werd haar assistente. "Ze maakte het leven een stuk interessanter", zei Wintour. Blow werkte later voor de Britse krant The Sunday Times, de Britse versie van het tijdschrift Vogue en het Britse modeblad Tatler.

Tot in de laatste week was Blow aan het werk. "Vorige week was ze nog op kantoor en liep over van ideeën", zegt redacteur van Tatler, Geordie Greig, in de Britse krant The Daily Telegraph. "Ze hield niet van saai, en je wist dat als Isabella ideeën had dat het goed zou uitpakken."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen