Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nepversie Harry Potter circuleert op internet

Shownieuws

Een nepversie van het aatste boek van de Harry Potter-reeks, 'Harry Potter and the deathly hallows', circuleert op internet. Een fan heeft het geschreven.

Een nepversie van het zevende en laatste boek uit de Harry Potter-reeks, 'Harry Potter and the deathly hallows', circuleert op internet. Een fan heeft een eigen versie van 250 duizend woorden geschreven en die online gezet. Uitgeverij Bloomsbury bevestigt dat het boek niet echt is. "Fans moeten echt tot 21 juli wachten", zegt een woordvoerder. Dat meldt de Britse krant The Sun.

Dat de internetversie niet echt was, kwam aan het licht door het einde van het boek. De nepschrijver laat het gelukkig eindigen. Harry en zijn liefje, Ginny Weasly, zouden gaan trouwen. Maar J.K. Rowling, de auteur van de Harry Potter-boeken, onthulde eerder dat twee het laatste deel niet gaan overleven.

Het allerlaatste deel wordt extreem goed bewaakt. De boeken worden naar de winkels vervoerd in containers met stalen kettingen, zodat niemand stiekem alvast een kijkje kan nemen. Naast Rowling hebben alleen medewerkers van haar uitgeverij het boek gelezen.

Verwacht wordt dat de drie miljoen exemplaren van 'Harry and the deadly hallows' in Groot-Brittannië binnen een dag uitverkocht zijn. Daarmee zou Rowling haar eigen record breken. Van 'Harry Potter and the half-blood prince', dat in 2005 uitkwam, werden in één dag twee miljoen exemplaren verkocht. In Nederland komt het Engelstalige boek op dezelfde dag uit. De datum waarop de Nederlandstalige versie beschikbaar is, is nog niet bekend. Vermoedelijk is de vertaling tegen het einde van het jaar te koop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen