Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NOS wil nog lang door met Songfestival

Shownieuws

Wat betreft NOS-directeur Gerard Dielessen neemt Nederland tot het einde deel aan het Eurovisie Songfestival. "De NOS trekt de stekker er niet uit", stelt hij.

Als het aan NOS-directeur Gerard Dielessen ligt, neemt Nederland tot het bittere einde deel aan het Eurovisie Songfestival. "Laat ik er helder over zijn: de NOS trekt de stekker er niet uit", stelt hij. "We gaan ermee door zolang het bestaat, al is het nog vijftig jaar."

Vorig jaar stond de voortzetting van de Nederlandse deelname aan het jaarlijkse zangfestijn ter discussie bij de publieke omroep. Het zou onvoldoende passen bij het karakter van de NOS. Ook zou het te duur zijn.

De hoge kosten van het evenement moeten niet worden overdreven, vindt Dielessen. "Voor de NOS is het geen duurder programma dan een sportwedstrijd", zegt hij. "Het valt wel mee, het is een reguliere televisieproductie. Het wordt pas echt een dure business als we winnen en wij het moeten gaan organiseren."

De hoge kijkcijfers maken deelname aan het festival de moeite waard, redeneert de directeur. "Naar de halve finale kijken toch anderhalf tot twee miljoen mensen. En als we de mazzel hebben dat we doorgaan naar de finale, kijken nog eens twee miljoen mensen. Dat is vergelijkbaar met een goede voetbalwedstrijd."

Donderdag treedt Edsilia Rombley als tiende op tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival in Helsinki. Zaterdag vindt de finale plaats, die van commentaar wordt voorzien door Cornald Maas. Hij wordt bijgestaan door Paul de Leeuw vanuit zijn televisiestudio in Almere, waar ook 'Mooi weer De Leeuw' wordt opgenomen. Maas is eveneens degene die voor Nederland tijdens de puntentelling de punten voordraagt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen