Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Courtney Love wil spullen Kurt Cobain veilen

Shownieuws

Courtney Love gaat een groot deel van de bezittingen van Kurt Cobain veilen. "Mijn huis is nu net een mausoleum", verklaart de weduwe van de Nirvana-zanger.

(Novum/AP) - Courtney Love gaat een groot deel van de bezittingen van Kurt Cobain verkopen. Dat zegt de weduwe van de Nirvana-zanger op de muzieksite Spinner. "Mijn huis is nu net een mausoleum", verklaart ze. "Ik ben van plan een veiling te houden bij veilinghuis Christie's."

Love en Cobain trouwden in 1992 en kregen in datzelfde jaar een dochter, Frances Bean. Twee jaar later maakte Kurt op 27-jarige leeftijd een einde aan zijn leven.

Frances heeft geen gigantische tas vol flanellen hemden nodig als herinnering aan haar vader, zegt de 42-jarige Love. "Een trui, een gitaar en de tekst van '(Smells like) teen spirit', dat is wat mijn dochter krijgt. En de rest verkopen we."

Love, die de opbrengst van de veiling aan een goed doel wil schenken, denkt dat het voor zichzelf ook goed is om afstand te doen van de spullen van haar man. "Ik slaap nog steeds in zijn pyjama. Hoe kan ik ooit een andere relatie aangaan als ik nog steeds de pyjama van Kurt draag?", vraagt ze zich af.

Het is nog niet duidelijk wanneer de eigendommen van Kurt Cobain onder de hamer gaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen