Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Antonie Kamerling durft zich niet te laten gaan

Shownieuws

Antonie Kamerling heeft er moeite mee zijn minderwaardigheidsgevoel als acteur los te laten. De voormalige soapie vindt dat hij weinig artistieke bagage heeft.

Antonie Kamerling heeft er moeite mee zijn minderwaardigheidsgevoel als acteur los te laten. De voormalige soapie vindt dat hij weinig artistieke bagage heeft. Hij is daarom niet vaak tevreden over de rollen die hij speelt. "Ik ben te braaf als acteur en doe precies wat er in het script staat", zegt de acteur dinsdag in het AD. Momenteel is hij in de bioscoop te zien in de film 'HannahHannah'.

Kamerling zou zijn rollen graag wat losser willen benaderen. "Ik ben niet vrij genoeg, durf me niet te laten gaan", legt hij uit. "Ik ben continu bezig mezelf op een overspannen manier te bewijzen tegenover de regisseur en collega's. Terwijl je natuurlijk je eigen invulling moet geven."

De 40-jarige voormalige soapster denkt dat zijn onzekerheid terug te voeren is op zijn rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. "Ik heb mezelf altijd minder gevoeld dan acteurs die van de toneelschool kwamen. Ik ben begonnen in een soap en heb geen artistieke bagage. Ik schaamde me zelfs wanneer ik een rol voor een echte acteur wegkaapte."

Maar inmiddels vindt de man van actrice Isa Hoes dat hij zijn onzekerheid achter zich moet laten. "Ik begon zeventien jaar geleden in die serie, dan denk ik: houd toch eindelijk op Antonie, get over it", zegt hij. "Het gaat nu ook beter doordat ik me goed voelde over mijn optreden in de musical 'Turks Fruit' en in 'HannahHannah' en door de workshops bij de Amerikaanse acteercoach Ivana Chubbuck."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen