Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sesamstraat terug in Israël

Shownieuws

Sesamstraat is terug op de buis in Israël de Palestijnse gebieden. Meer dan tien jaar was het Amerikaanse kinderprogramma er niet te zien.

(Novum/AP) - Sesamstraat is terug op de buis in Israël en de Palestijnse gebieden. Meer dan tien jaar was het Amerikaanse kinderprogramma er niet te zien omdat het geen subsidie kreeg, maar de show is nu toch weer gelanceerd. Het programma heeft als doel het uitdragen van vrede.

In de nieuwe versie van Rechov Sumsum, zoals Sesamstraat er heet, is dan ook een grote rol weggelegd voor de eerste Arabische muppet, die zowel Hebreeuws als Arabisch spreekt. De pop moet als positief rolmodel dienen voor jongetjes en respect en tolerantie uitdragen naar de andere partij in het conflict tussen de Israëli's en de Palestijnen.

Ook de menselijke acteurs in de nieuwe afleveringen moeten als voorbeeld dienen. Zo bestaat de cast uit onder anderen Joodse immigranten uit Rusland en Ethiopië, die door menig Israëli als minderwaardig worden beschouwd.

Sesamstraat was in 1969 voor het eerste te zien in de Verenigde Staten. Het educatieve programma moest kinderen in achterstandwijken spelenderwijs van hun leerachterstand afhelpen. Sinds 1976 wordt het programma in Nederland uitgezonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen