Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pia Douwes zoekt naar nieuwe Evita

Shownieuws

Pia Douwes helpt Joop van den Ende bij het zoeken van een nieuw talent voor de rol van Evita. Zij speelde in 1996 Evita in de gelijknamige musical.

Pia Douwes, die in 1996 de rol van Evita speelde in de gelijknamige musical, helpt Joop van den Ende bij het zoeken van een nieuw talent voor de rol. De musicalster, bekend van onder meer 'Cabaret' en 'Chicago', maakt deel uit van het jurypanel van Op Zoek Naar Evita, dat dit najaar te zien is bij de Avro. Dat maakt de omroep maandag bekend.

Theaterproducent Erwin van Lambaart leidt het panel. Hij was verantwoordelijk voor musicals als 'Aïda', 'Tarzan' en 'The lion king'. Acteur Peter van de Velde is het derde jurylid. Hij was te zien in 'Robin Hood' en 'The sound of music'. De presentatie van de talentenjacht is in handen van Frits Sissing.

Vijftienhonderd vrouwen deden de afgelopen weken auditie voor de felbegeerde rol van de Argentijnse presidentsvrouw. Uit de kandidaten selecteerde de jury op maandag, de geboortedag van Eva Perón, tien talenten voor de Evita-Academy. De deelneemsters krijgen daar masterclasses van gerenommeerde musicaltalenten. In het najaar volgen acht liveshows, die op televisie worden uitgezonden. De musical gaat op 16 december in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen